+

BTS- reaktorhallen KTH

Behind the scenes/ R1- reaktorhallen KTH

Sådär ja, äntligen säger jag bara! Så glad över att vi fick fotografera i R1:n. Jag höll på att gå över till plan B när vi inte fick tag på den ansvarige i slutet av förra veckan.

I onsdags kom vi in, vi hade endast två dagar på oss. Ganska okompletta idéer då varken jag eller Stefan har varit där tidigare. Jag började med att lasta cirka halva studion i bilen för att sedan rigga upp allting i reaktorhallen. Två omgångar blev det- som tur så ligger studion bara 10 minuter bort med bil.

Totalt  hade jag 7 studioblixtar från 300w till 1200w. Glad jag blev av att batteriblixtarna gick till användning :) Det är inte ofta man smäller på 2400 wattaren på full effekt.

Utöver blixtar hade jag massa rekvisita,peruker, reflektorer, färgfilter, softboxar, paraplyer, snoot, barndoors … osv. Inte glömma kaffe/té och lite bullar.

Effektiv tid är cirka 20 timmar. Även en privat session med Lenore Caine hanns det med. Duktiga Sara Floby gjorde sminket ( resultatet kommer senare )

Samtliga bilder är direkt från kameran. Absolut inga justeringar gjorda. Det var viktigt för oss att bilderna blir ganska färdiga direkt ur kamera då vi hade 2 dagar på oss för leverans.

Jag är inte den som smäller en massa bilder, på 21 timmar hade jag smällt av 550 bilder. Ingen sortering är gjord än. Färdiga bilder mellan 15-25. Dock är den utlovade leveransen på 10 bilder.

Det var trixigt, framförallt att jag behövde rigga om ganska ofta. Mest glad över mitt 4 meters bowens stativ + en 120×80 softbox på en visico 600w som agerade Huvudljus.

Blixtar på 1200,1200,600 fick färgsätta bakgrunden i blått, grönt, gult eller orangt. Jag hade gärna använt rött men det fanns ej att tillgå.

Lokalen är riktigt läcker och bilderna blev total lycka. Igen av bilderna ovan gick till beställare. När slutresultatet blir färdig postar jag de i ett nytt inlägg :)

Tagged with:

Leave a Comment

Please keep in mind that comments are moderated and rel="nofollow" is in use. So, please do not use a spammy keyword or a domain as your name, or it will be deleted. Let us have a personal and meaningful conversation instead.