+

Kårens dag – KTH – Knepp

I måndags var det kårens dag på KTH och deltog eftersom jag tillhör KNEPP – fotoföreningen där. Självkart ville jag ta lite bilder, men den här gången valde jag att satsa på lite roliga porträtt. Jag ville ändå göra det enkelt då vi inte hade tid att förbereda oss.Vi hade jätte kul och det blev många roliga kort.

 

 

Med mig hade jag ett aggregat och två blixthuvud. Jag ville rigga upp ett ljus som är snyggt men samtidigt flexibelt då studenterna kommer in i grupper och vi hinner inte ändra ljus mellanåt.

Rembrandt  snett framifrån med paraply och en reflektor med gridd snett bakom rygg. För att få livliga ansiktsutryck valde vi att spruta vatten medans vi tar korten. Till vår hjälp hade vi en enkel vattenpistol från Teknikmagasinet (69kr). Jag hade hoppats att man kunde se vattenstrålen i bild eftersom vi kör blixtar med kortbrinn tid och kan frysa vattnet. Men det visade sig att vattenpistolen var alldeles för klen med riktat/smalt stråle som inte sågs märkbart på korten. En fördel iofs är att studenterna inte blir särskilt blöta och det vattnet torkar på mycket kort tid. Ansiktsutrycken fick vi till ialla fall :)

 

 

 

Tagged with:

Leave a Comment

Please keep in mind that comments are moderated and rel="nofollow" is in use. So, please do not use a spammy keyword or a domain as your name, or it will be deleted. Let us have a personal and meaningful conversation instead.